Vlot naar en in de stad

Antwerp ligt in het hart van Vlaanderen en in het centrum van Europa. Erg vlot bereikbaar. Met het vliegtuig, bijvoorbeeld – via Brussels of zelfs Antwerp Airport. Of met de trein, waarmee u vlot vanuit Londen, Parijs of Amsterdam naar hartje stad spoort en aankomt in een van de mooiste stations ter wereld.

Eens in de stad ligt alles binnen handbereik. In deze wereldstad-in-zakformaat liggen de meeste locaties op wandelafstand van elkaar, en verbindt het openbaar vervoer vlot de verschillende wijken.

LEZ-Antwerpen
Plan je een bezoek aan Antwerpen met de auto, controleer dan hier of je de lage-emissiezone binnen mag. Mag jouw auto binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je je auto eerst registreren.
Voldoet jouw auto niet aan de toelatingsvoorwaarden en wil je toch de binnenstad inrijden? Dan zal je maximaal acht keer per jaar een LEZ-dagpas kunnen kopen.

LEZ-automaten
Ben je per ongeluk de lage-emissiezone ingereden? Of rijd je naar Antwerpen, maar je weet niet of jouw voertuig eigenlijk wel binnen mag? Dan kan je aan een van de zes LEZ-automaten checken, registreren of een toegang aankopen. Zo vermijd je een boete.

Kom slim naar Antwerpen
Wil je de lage-emissiezone vermijden met je voertuig? Dan kan je gebruik maken van de Park&Rides die buiten de zone liggen. Met het openbaar vervoer geraak je dan snel en goedkoop tot in de binnenstad en ben je meteen verlost van mogelijke parkeerstress. .

Antwerpen is zeer vlot met de trein bereikbaar. Stap uit in Antwerpen-Centraal, een van de mooiste stations ter wereld, en je bent meteen in het hart van de stad. Van hieruit reis je makkelijk naar je eindbestemming via bus, tram, taxi of gewoon te voet.