Antwerp Convention Bureau volgt de maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en onze risicogroepen te beschermen. Op 4 mei start in België de 1ste fase in de versoepeling van deze maatregelen.  Wij  geven jou graag een update. 

 

Wat is het coronavirus?
Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. Je vindt alle info over het virus op https://www.info-coronavirus.be/.

Updates dienstverlening stad Antwerpen en FAQ
Via dit artikel kan je steeds de meest recente updates over de dienstverlening in de stad volgen en de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Kan ik Antwerpen nog bezoeken vanuit het buitenland?
In België geldt een inreisverbod, je kan Antwerpen niet meer bezoeken als je vanuit het buitenland naar de stad wil reizen.

Kan ik Antwerpen nog bezoeken vanuit het binnenland?
Iedereen moet nog steeds zoveel mogelijk thuis blijven.  Verplaatsingen zijn toegelaten om naar het werk te gaan, naar de voedingswinkels, de apotheek, de post, de bank, het tankstation en in het kader van medische zorg. Vanaf 11 mei zullen alle winkels opnieuw de deuren openen.  Hou rekening met de genomen veiligheidsmaatregelen en afstandsregels om een heropflakkering van het virus tegen te gaan.

Bezoekerscentra Visit Antwerpen
Het bezoekercentrum en de brandstore/stadswinkel op de Grote Markt zijn vanaf 11 mei terug open voor bezoekers.  Het bezoekerscentrum Centraal station blijft voorlopig gesloten.  Je kan ook steeds telefonisch contact opnemen (van maandag tot vrijdag van 09u tot 17u) op +32(0)3 232 01 03 of via e-mail: info@visitantwerpen.be.

Horeca
Alle restaurants en cafés zijn gesloten. Restaurants mogen wel leveren en afhaalgerechten aanbieden.

Handelszaken
Voedingszaken, dierenvoedingswinkels, krantenwinkels en apotheken zijn open, ook in het weekend.
Discotheken, bioscopen, cafés en restaurants blijven gesloten.  Bij frituren kan je alleen afhalen.  Ook thuisbezorging en drive-in zijn toegestaan.
Een aantal hotels zijn gesloten.  Een overnachting kan enkel nog in het kader van essentiëel reizen, waarbij de regels rond ‘social distancing’ moeten worden gerespecteerd.  Raadpleeg de hotelwebsites voor meer informatie.  Vakantiewoningen, campings en gastenkamers blijven gesloten.

Toeristische attracties

 • Toeristische attracties zoals Zoo Antwerpen, Chocolate Nation, Antwerp City Brewery, .. blijven voolopig gesloten.

Culturele en sportieve activiteiten

 • De Musea zouden vanaf 18 MEI mogelijk kunnen heropenen, onder voorwaarden.
 • De 5  monumentale kerken blijven gesloten tot en met 7 juni met uitzondering van de kathedraal die indien mogelijk op 18 mei terug opengaat.
 • Culturele centra en sportinstellingen zijn gesloten
 • Alle evenementen worden geannuleerd of uitgesteld. Grootschalige evenementen waaronder festivals kunnen tot en met 31 augustus niet doorgaan.
 • De parken blijven open, beperk je bezoek en respecteer de sociale afstand van 1,5 meter.
 • Alle museumrondleidingen en stadswandelingen worden tot en met 31 augustus geannuleerd.

Antwerp City Card
De verkoop van de Antwerp City Card wordt voorlopig opgeschort. Heb je al een Antwerp City Card aangekocht? Weet dan dat de geldigheid van de kaart pas ingaat bij het eerste gebruik. Indien je dus je bezoek kan uitstellen tot later in het jaar, dan kan je jouw ticket bijhouden voor wanneer je terugkomt. Indien je voorlopig niet meer terug komt naar Antwerpen, kan je ons contacteren via Antwerpcitycard@visitantwerpen.be voor een mogelijke terugbetaling.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer rijdt opnieuw op volle capaciteit.  Het is verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en in het station/op de perrons.  Vervoersmaatschappijen adviseren de reizigers om zoveel mogelijk hun verplaatsingen te spreiden en trajecten te kiezen tijdens de daluren (na 9 uur bijvoorbeeld, of ‘s avonds voor 16 uur of na 18 uur.  De vervoersmaatschappijen vragen ook om de nodige veiligheidsmaatregelen en afstandsregels te respecteren

Verplaatsingen

 • Vanaf 4 mei 2020 mag je voor verplaatsingen elk vervoermiddel gebruiken, ook openbaar vervoer, huurauto’s, deelauto’s, deelsteps en deelfietsen. Een ritje met de motor is ook toegestaan. Toeristische uitstapjes zijn niet toegelaten.
 • Een daguitstap is pas ten vroegste mogelijk vanaf 18 mei, een meerdaagse uitstap vanaf 8 juni, onder voorbehoud dat de verspreiding van het virus onder controle blijft.
 • Lichaamsbeweging in de buitenlucht is eveneens toegestaan.  Je mag dit doen met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen of met maximaal twee vrienden. Het is wel belangrijk om een redelijke afstand te behouden.
 • Samenscholingen zijn niet toegestaan

Cruises
Cruiseschepen mogen aanmeren en bevoorraad worden maar niet ontschepen, passagiers mogen dus niet van boord gaan.

Waar moet ik op letten?
Let extra op hygiëne: handen wassen met zeep, hoesten en niezen in je elleboog, niet kussen, geen handen geven, afstand houden, en als je je ziek voelt, thuis blijven.

Antwerp Convention Bureau
Het team van ACB blijft op post om op al uw vragen te antwoorden. Site-visits en kennismakingsbezoeken worden tijdelijk geannuleerd, maar we horen graag wat we na deze periode voor u kunnen betekenen. Bent u door deze nieuwe maatregelen op zoek naar een oplossing voor uw evenement of congres,aarzel niet om ons te contacteren.

Vragen?
Heb je nog vragen? Je kan steeds terecht bij onze medewerkers! Telefonisch via +32 (0)3 338.95.83 of via e-mail: info@antwerpconventionbureau.be

Hartelijk welkom bij Antwerp Convention Bureau

Congressen of meetings organiseren in Antwerpen?
Ben je op zoek naar een leuke teambuilding of een restaurant voor een groepsdiner?
ACB neemt je graag bij de hand en laat je Antwerpen ontdekken!

U kan ook via de fastbooker links uw overnachting in Antwerpen boeken.
Indien u een evenement of een congres bijwoont, kan u een kamer boeken via een event of kortings code.
Deze code zal door de organisator meegegeven worden.

Voor een vrij bezoek aan de stad kan u reserveren zonder event code.

Wij wensen u alvast een aangenaam verblijf in Antwerpen.

Wilt u meer weten over de diensten en begeleiding van Antwerp Convention Bureau?
Vraag dan een gratis offerte aan of contacteer ons via info@antwerpconventionbureau.be !